90. Yılında Lozan

20 Aralık 2013 Cuma günü, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İng.) Bölümü’nden Prof.Dr. Ayşegül Sever’in moderatörlüğünde gerçekleşen “90. Yılında Lozan” başlıklı panel, Lozan Barış Antlaşması üzerine uzmanlaşmış veya bu alanda çeşitli araştırmalar yapmış değerli akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşti.

Panelde ilk konuşmayı yapan Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof.Dr. Ahmet Demirel, Lozan Antlaşması’nın Türkiye’de dönemin meclis ve basınında nasıl tartışıldığını ele aldı. Ardından sözü alan Boğaziçi Üniversitesi’nden Doç.Dr. Sevtap Demirci, uzun süren Lozan Antlaşması müzakerelerinin tüm detaylarını, başta müzakareyi yürüten heyetler arasındaki tartışma ve zorlu mücadeleyi ortaya koyarak, gözler önüne serdi. Panelde üçüncü konuşmayı yapan İstanbul Üniversitesi’nden Prof.Dr. Levent Ürer ise Lozan Antlaşması’nda azınlıkların statüsüne değinirken, bir sonraki konuşmayı gerçekleştiren Koç Üniversitesi’nden Prof.Dr. Dilek Barlas da yaptığı sunumla Lozan Antlaşması’nın Pax Britanica’dan Pax America’ya geçis döneminde nasıl bir anlam ifade ettiğini anlattı.

90. Yılında Lozan paneli, Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencilerinin soruları ve bu sorulara yönelik verilen cevaplarla tamamlandı.

Bu sayfa Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından en son 14.01.2014 09:35:55 tarihinde güncellenmiştir.