Dış Politika Tanıtım Programı

Marmara Üniversitesi’ni temsilen fakültemizde öğrenim görmekte olan 27 öğrencimiz T.C. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü (KDK) tarafından düzenlenen “Dış Politika Tanıtım Programı” kapsamında 12-13 Mayıs tarihlerinde Ankara’da çeşitli bakanlık ve kurumu ziyaret ettiler. İlk olarak KDK Koordinatörü Cemalettin Haşimi tarafından kabul edilen öğrencilerimiz, Türk dış politikası ve Türkiye’nin kamu diplomasisi vizyonu konusunda bilgi aldılar.

Öğrenciler daha sonra sırasıyla Yunus Emre Enstitüsü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Dışişleri Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nı (YTB) ziyaret ederek kurum yetkilileriyle görüştüler. Son olarak Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Ajans’ı ziyaret eden öğrencilerimiz burada yurtdışı eğitim imkânları ve AB projeleri hakkında bilgi aldılar.