2018 - 2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni

Mezuniyet töreni, Marmara Üniversitesi Anadoluhisarı Yerleşkesi’nde yapıldı. Tören, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail YILMAZ, Üsküdar Kaymakamı Sayın Murat Sefa DEMİRYÜREK, Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Devlet Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz TOMAR, Marmara Üniversitesi Nihad Sayar Eğitim Vakfı ile İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Mezunlar Derneği’nin çok kıymetli yöneticileri ve üniversitemiz birimlerinin dekan, dekan yardımcıları, müdür,  müdür yardımcıları ile seçkin davetliler ve öğrenci ailelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Tören programının konuklarla paylaşılmasını müteakip, önce öğretim üyelerinin sonrasında ise bölümler halinde öğrencilerin kortej yürüyüşlerinin tamamlanmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Mezun öğrenciler adına, fakülte birincisi olan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bölümü öğrencisi  Gordana NIKIC’in konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Dekan Prof. Dr. Nail YILMAZ, konuşmasında, mezuniyetleri dolayısıyla öğrencileri tebrik ederek, ailelere de çocuklarına verdikleri destek, gösterdikleri özveri için teşekkür etti. Prof. Dr. Nail YILMAZ yeni mezunlara meslek hayatlarında başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

Fakülte ve Bölümlerde dereceye girenlere plaket ve hediyelerinin verilmesinin ardından öğrencilerin okul dönemi boyunca biriktirdikleri anıların bir kısmı, müzik eşliğinde kısa bir görsel sunum ile konuklarla paylaşıldı.

Mezuniyet törenine katılarak belgelerini alan; Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce), Kamu Yönetimi (Fransızca), Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (%30 İng.), Kamu Yönetimi (%30 İng.) ve Yerel Yönetimler Bölümü öğrencilerinin topluca kep atması ve sevdikleriyle birlikte bu anı yaşatmak için fotoğraf çektirmeleri ile tören sona erdi. 

HIZLI ERİŞİM