Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Çerçevesinde Türkiye’nin Uyum Politikasının Geliştirilmesine Yönelik Belediyelerle İstişare Toplantısı

Fakültemiz ev sahipliğinde T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi ve Uluslararası Göç Örgütünün 16 Nisan 2014 Çarşamba günü Sultanahmet Kampüsü Senato Salonu’nda ortaklaşa düzenlediği toplantının açılış konuşması Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan tarafından yapıldı.

Marmara Belediyeler Birliği’yle birlikte İstanbul’dan birçok belediye temsilcisinin katılım gösterdiği toplantıda; İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Daire Başkanı Atay Uslu, Uluslararası Göç Örgütü’nden Uzman Meral Açıkgöz, Marmara Belediyeler Birliği Uluslararası İşbirliği Direktörü Mustafa Özkul ile Fakültemiz Öğretim Görevlisi Murat Daoudov sunumlarını gerçekleştirdiler.

Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nail Yılmaz’ın başkanlığında yapılan değerlendirme kısmında yerel yönetimlerin göç alanındaki rolü ve çalışmaları, yerel yönetimler ve merkezi idare arasında uyum ve müzakere alanında yapılabilecek olan iş birlikleri ve yerel yönetimlerin karşılaştıkları sorunlar tartışıldı.