Fakültemizin 2013 Yılı Mezuniyet Töreni

Üç gün süren Marmara Üniversitesi 2013 yılı mezuniyet töreni kutlamalarına fakülte binamızın da bulunduğu Anadoluhisarı yerleşkesi ev sahipliği yaptı. 27 Haziran 2013 Perşembe akşamı, içinde Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencilerinin de yer aldığı törende, öğrencilerimizin mezuniyet sevinci ve onların mutluluklarını paylaşan ailelerin ilgisi, bunun parçası olan fakülte üyelerimizi de sevindirdi.

Mezuniyet töreni, Rektörümüz sayın Prof. Dr. Zafer GÜL’ün konuşması ile başladı. Mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik eden Rektörümüz, bu özel günde genç mezunlarımızla birlikte olmaktan onur ve mutluluk duyduğunu ifade etti.  Konuşmasına Marmara Üniversitesi’nin her alana büyük önem veren ve kökleri 130 yıl öncesine dayanan bir üniversite olduğunu söyleyerek devam eden Rektörümüz, velilere ve öğretim üyelerine teşekkür ederek, öğrencilere bundan sonraki çalışma yaşamlarında başarılar diledi.

Rektörümüzün konuşmasının ardından, fakültelerin dereceye giren öğrencilerine diploma ve ödül takdimine geçildi. Dereceye giren öğrencilere diplomalarını vermek üzere rektör yardımcıları ve mezun oldukları fakültelerin dekanlarının da tören sahnesine davet edilmesinin ardından, Fakülte birincimiz Yunus AKBAY’a diplomasını rektörümüz Prof. Dr. Zafer GÜL takdim ederken, Fakülte ikincimiz Leyla CİN’e diplomasını rektör yardımcımız Prof. Dr. Osman KILIÇ verdiler. Fakülte üçüncüsü olan Edgar ŞAR’a diplomasını da Fakültemizin kurucu dekanı sayın Prof. Dr. Recep BOZLAĞAN takdim etti. Diploma töreninin ardından, dereceye giren öğrenciler duygu ve düşüncelerini paylaşmak üzere söz aldılar. Başarılarını ailelerine ithaf eden öğrencilerimiz zaman zaman duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Mezuniyet töreni, sahada toplanan öğrencilerimizin keplerini fırlatması ile son buldu.

Siyasal Bilgiler Fakültesi olarak bu büyük ailenin parçası olmaktan onur ve mutluluk duymaktayız. Bizler mezuniyeti öğrencilerimizden ayrılma olarak görmüyor, tersine aramızdaki bağı daha da güçlendirecek yeni başlangıçların ilk basamağı olarak kabul ediyoruz. Mezun olan tüm öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılar diler, onları yetiştiren ve desteklerini esirgemeyen ailelerini de tebrik ederiz.