Jean Monnet Burs Programı 2024-2025 Akademik Yılı Başvuruları Hk.

Jean Monnet Burs Programı'nın 2024-2025 akademik yılı başvuruları 7 Eylül 2023 tarihinde başlamış olup, son başvuru tarihi 17 Kasım 2023’tür.

Jean Monnet Burs Programı, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefi doğrultusunda, AB müktesebatına ilişkin uzmanlaşmış kişi sayısını artırmayı ve bu alandaki idari kapasiteyi güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

2024-2025 Akademik Yılında Planlanan Burslar:

Bu dönem yaklaşık 190 kişiye burs verilmesi planlanmaktadır. Burs, AB müktesebatı konusunda uzmanlaşmak isteyen herkese açıktır.

Kimler Başvurabilir?

• Kamu çalışanları (kamu tüzel kişiliğine haiz meslek kuruluşları, odalar, yerel yönetimler, kalkınma ajansları vb. kuruluşlarda çalışanlar dahil),
  • Özel sektör çalışanları (sivil toplum kuruluşları, yerleşik yabancı misyonlarda çalışanlar dahil),
  • Üniversitelerin akademik veya idari personeli,
  • Üniversitelerin lisans son sınıf öğrencileri ve lisansüstü (yüksek lisans veya doktora) öğrencileri.

Başvuru Detayları:

Başvuru şartları, destekleyici belgeler ve program hakkında daha fazla bilgi için lütfen Duyuru Metni'ni okuyunuz.

Başvurular, kapalı zarf içerisinde posta, kargo veya elden, 17 Kasım 2023 tarihine kadar aşağıdaki adrese ulaştırılmalıdır:

Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB)
Barbaros Murat KÖSE (Başkan V.)
Hazine ve Maliye Bakanlığı Kampüsü E Blok
İnönü Bulvarı No:36
06490 Emek – Ankara / Türkiye

Detaylı bilgi ve sorular için: jm2024-2025@jeanmonnet.org.tr

Başvuru yapmaya hazırlanan adaylar, Jean Monnet Burs Programı Başvuru Linkine tıklayarak sürece başlayabilirler.