TESYEV Burs Duyurusu

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV), 2024-2025 eğitim öğretim yılında yükseköğrenim gören engelli öğrencilere burs desteği sağlamaktadır. Başvuru detayları aşağıda belirtilmiştir:

Burs Hakkında

TESYEV bursları, devlet üniversitelerinde eğitim gören, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, güvenilir ve başarılı %40 ve üzeri engelli raporu olan öğrencilere yöneliktir. Bu burs, karşılıksız olup, öğrencilere her yıl Ekim-Haziran döneminde 9 ay süreyle ödeme yapılır. Burs süresi, öğrencinin mezuniyetine kadar devam eder.

Kimler Başvurabilir?

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • %40 ve üzeri engelli raporuna sahip olmak,
  • Ailesi ekonomik olarak desteğe ihtiyaç duyan, evli veya 30 yaşından büyük olmamak,
  • Kazanç getiren bir işte çalışmamak,
  • Başka bir kurumdan burs almamak (KYK öğrenim kredisi hariç),
  • Örgün eğitimde öğrenci olmak,
  • İlk yıl veya ara sınıf öğrencisi olmak (son sınıf hariç).

Başvuru Şekli

Başvurular, öğrencinin eğitim aldığı kurumun burs komisyonu aracılığıyla yapılmalı, şahsi başvurular kabul edilmemektedir. Son başvuru tarihi 25 Ekim 2024’tür.

Başvuru formlarına TESYEV web sitesi üzerinden ulaşılabilir.